Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Koronatilanne huononee koko ajan Lieksassa – rajoitukset toistaiseksi ennallaan

Kaupungin valmiusryhmä kokoontuu nyt viikon välein huonontuneen koronatilanteen takia. Marja Mölsä Kaupungin valmiusryhmä kokoontuu nyt viikon välein huonontuneen koronatilanteen takia.

Koronatilanne huononee koko ajan Lieksassa. Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontui tarkastelemaan tilannetta 10.1.

Viimeisen viikon aikana Lieksassa on todettu 55 uutta tartuntaa, joista 10 on todettu ulkopaikkakuntalaisilla ja loput paikallisilla ihmisillä. Menneellä viikolla Lieksassa testattiin hieman alle 300 henkilöä.

- Positiivisten tulosten suhteellinen osuus viittaa siihen, että tilanne on kehittymässä edelleen huonompaan suuntaan, sanoo kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Tilanteen huonontuessa valmiusryhmä kannustaa edelleen tiedossa olevien koronaohjeiden noudattamiseen.

- Kasvomaskien käyttö, käsihygienia ja ennen kaikkea turvavälit tulisi nyt pitää huolella yllä. Tähän valmiusryhmä kannustaa kaikkia erittäin vahvasti, Määttänen jatkaa. 

Korkeat tartunta- ja testimäärät ruuhkauttavat tällä hetkellä Siun soten tartunnanjäljitystä, puhelinpalvelua ja testaamista. Positiivisen koronatestituloksen saaneille lähetetään toimintaohjeet tällä hetkellä tekstiviestillä. Lisäohjeita tartunnan saaneille ja altistuneille on saatavilla Siun soten internetsivuilta.

Voimassa olevat rajoitukset pidetään ennallaan, hiihdon maakuntaviesti siirretään maaliskuulle

Valmiusryhmä päätti pitää aiemmin tehdyt koronatoimenpiteet ennallaan. Sisätilojen, harrastustoiminnan ja kansalaisopiston opetuksen osalta odotetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) päätöksiä. Tällä hetkellä rajoitukset ovat voimassa 13.1. saakka muilta osin, kansalaisopiston opetus jatkaa etäopetuksessa 16.1. asti. Lukion abiturienttien etäopetusta jatketaan toistaiseksi.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa (myös kouluissa) ja joukkoliikenteessä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa, jossa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Suositus koskee niin rokottamattomia kuin rokotettujakin.

Lieksassa tänä vuonna järjestettävä hiihdon maakuntaviesti siirretään hiihtolomaviikolle ja viesti hiihdetään näillä näkymin 9.3.

Valmiusryhmän tilannepalaverit muutetaan viikon välein pidettäväksi, seuraava kokoontuminen on 17.1.

Kommentoi

Hae sivuilta